Tripel Kameleon of Veller – Brouwerij Den Hopperd

img_1741

Mijn notities

Een droge tripel met een zeer droge hopbittere smaak en  ook een vrij bittere nasmaak.  Het fruitige waar anderen naar verwijzen heb ik niet geproefd. Vrij eenzijdig bier, wat mij betreft wel lekker omdat het smaakpalet met het mijne overeenkwam. Ik kan begrijpen dat sommigen dit moeilijker kunnen smaken.

Cijfers en info

  • Stijl: Tripel
  • Alcohol%: 8.5%
  • Fermentatie: Hoog
  • Hergisting op Fles
  • Kleur: Blond ( licht troebel)
  • Organisch bier
  • Gemaakt voor ‘t Vel over Been en Café Het hof van Laar in Zemst maar word blijkbaar ook als Kameleon tripel verkocht. Hoewel ieder brouwsel van Den Hopperd nooit identiek is en het daarom dus niet echt om een etiketbier gaat… !?
  • Brouwerij Den Hopperd is een kleine ambachtelijke en onafhankelijke brouwerij gespecialiseerd in biologische bieren. Onder de naam Kameleon zijn verschillende bieren beschikbaar: Amber, Ginseng, Tripel, Donker en Saison. Er is ook Cannabier, op basis van kemp.

Wat de brouwer zegt…

“Er zijn meestal drie bieren beschikbaar onder de naam Kameleon: Amber, Ginseng en Tripel. De naam Kameleon verwijst naar een kenmerk van een kleine brouwerij als deze: het is moeilijk om ieder bier telkens opnieuw identiek dezelfde smaak te geven. De biertjes van de verschillende brouwsels zijn dus een beetje als een kameleon.
Alle drie de bieren kennen een hoge gisting met hergisting op fles en worden gefilterd noch gepasteuriseerd” Volledige info op de website van de brouwerij.

tripelkameleon

Wat anderen zeggen…

Hier stroomt het bier: “De smaak zet erg hopbitterig aan en groeit in gestaag crescendo naar een scherpe bitterheid.  De zoetigheid op de achtergrond wordt amper het bestaan gegund.  De smaakstempel van brouwerij Den Hopperd is duidelijk herkenbaar.”
https://hierstroomthetbier.be/2007/04/24/de-veller-van-zemst-laar/

De lambikstoemper: ” Eerst licht zoet en fruitig van smaak, dan vrij bitter, met een droge nasmaak en kleine fruitige ‘after-touch’, doch allemaal vrij neutraal toch.” https://lambikstoemper.wordpress.com/2013/06/04/kameleon-tripel/

Links naar…

Ratebeer: https://www.ratebeer.com/beer/den-hopperd-veller/14900/
Untappd: https://untappd.com/b/brouwerij-den-hopperd-veller/2063956
Bieradvocate: https://www.beeradvocate.com/beer/profile/6970/12941/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s